Om/Kontakt

SVT:s program ”Sverige!” gjorde ett reportage om Svenne och hans konst i februari 2018. Här är ett förkortat inslag i SVT Halland.

Svenne Larsson

presentation_svenne_larsson

Ateljé & postadress:
Sören Falkmansgatan 24
311 73 Falkenberg
Sweden

Karta (öppnas i nytt fönster)

Mob: 0705-64 78 50

Facebook: Konstnär Svenne Larsson – Falkenberg

Instagram: svennelarssonkonst

E-postadress: se längst ned på sidan

Född och bosatt i Falkenberg, yrkesverksam konstnär sedan 1976. Jag började med grafik i koppar och trä. Gick sedan allt mer över till att skära träreliefer. Dessa skär jag i furu och färgsätter med oljefärg. Jag varierar mellan att låta färgen vara mer eller mindre täckande för att ge träets ådringar inslag i bilden.

Utställningar har jag bland annat haft i Båstad, Laholm, Halmstad, Falkenberg, Varberg, Göteborg, Trollhättan, Stockholm, Falun, Sundsvall, Östersund, Strömsund, Luleå och Kalix. Jag är representerad i ett flertal kommuner och landsting samt i Statens konstråd.

Offentliga beställda utsmyckningsarbeten har jag gjort till skolor, sjukhus, arbetsförmedling, Folkets Hus och Falkenbergs Bostads AB. Jag har samarbetat med uppdragsgivarna kring tema och motiv. Under Offentlig konst visas bilder gjorda till Landstinget i Halland 2006-2008 och till Falkenbergs bostads AB 2010-2011.

Försäljning och beställningar: I min ateljé har jag ett stort urval bilder till försäljning i varierande prisklasser för privatpersoner, företag, föreningar och organisationer.  Jag gör även personliga motiv och är öppen för förslag och idéer. Du/Ni kanske planerar att ge en fin gåva till någon som fyller jämnt, eller till ett annat högtidligt tillfälle? Hör i så fall av er till mig, så diskuterar vi upplägg och motiv. Du är självklart också välkommen att göra ett besök i min ateljé i Falkenberg. Ring eller maila mig så kommer vi överens om en tid för ditt besök.

Medlem i Konstliv Halland, Konst i Halland och KRO.

Gamla stan, Falkenberg, omålad
Gamla stan, Falkenberg, omålad
Gamla stan, Falkenberg, målad
Gamla stan, Falkenberg, målad